Kiaulienos šašlykas

Porcija 4 asmenims
INGREDIENTAI
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 1 kg svogūnų
- 50 g degtinės
- druskos, pipirų, džiovintų žolelių (bazilikų, mairūno, raudonėlio ar kt.)
GAMINIMO EIGA
- Mėsą supjaustykite stambiaisgabalais, svogūną pusžiedžiais.
- Supjaustytą mėsą sumaišykite suprieskoniais (išskyrus druską), degtine ir svogūnais. Intensyviai ją minkykitebent 20 minučių.
- Mėsą sūdykite tiek prieš patveriant ant iešmų. Mėsą kepkite be svogūnų.
PASTABOS
Nepjaustykite mėsos mažais gabalėliais. Taip supjaustyta, kepdama, mėsa išdžius. Taisyklė nesūdyti mėsos iki pat veriant ant iešmo, taikytina ruošiant bet kokios mėsos šašlyką ar kepsnį.MAISTINĖ VERTĖ
1 Porcija: 635 kcal.
Baltymai: 35g.
Riebalai: 55g.