Kiaulienos šašlykas

Juicy skewers of grilled meat sizzling over open flames, creating a tasty barbecue feel.

Porcija 4 asmenims

INGREDIENTAI
 

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 1 kg svogūnų
  • 50 g degtinės
  • druskos, pipirų, džiovintų žolelių (bazilikų, mairūno, raudonėlio ar kt.)

GAMINIMO EIGA
 

  • Mėsą supjaustykite stambiaisgabalais, svogūną pusžiedžiais.

  • Supjaustytą mėsą sumaišykite suprieskoniais (išskyrus druską), degtine ir svogūnais. Intensyviai ją minkykitebent 20 minučių.

  • Mėsą sūdykite tiek prieš patveriant ant iešmų. Mėsą kepkite be svogūnų.

PASTABOS

Nepjaustykite mėsos mažais gabalėliais. Taip supjaustyta, kepdama, mėsa išdžius. Taisyklė nesūdyti mėsos iki pat veriant ant iešmo, taikytina ruošiant bet kokios mėsos šašlyką ar kepsnį.

MAISTINĖ VERTĖ

1 Porcija: 635 kcal.
Baltymai: 35g.
Riebalai: 55g.
Pirkinių krepšelis
Į viršų