Cukinijų blynai

Ypatingi Cukiniju Blynai Su Varske

Porcija vienam asmeniui

INGREDIENTAI

  • 1 didelės cukinijos
  • 60 g avinžirnių miltų geriausiai užmerkti miltus iš anksto
  • 1 kiaušinio
  • 1—3 v. š. vandens
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 a. š. lydyto sviesto
  • riebalų kepimui
  • mėgstamų prieskonių, žalumynų

GAMINIMO EIGA
 

  • Sutarkuokite ir gerai nusunkite cukiniją. Sumaišykite su kiaušiniais, miltais, vandeniu ir prieskoniais. Išspauskite vieną skiltelę česnako.

  • Tešla turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei trūksta tirštumo, įdėkite dar miltų.

  • Blynelius kepkite įkaitintuose riebaluose po 2—3 minutes kiekvieną pusę.

  • Lydytą sviestą ištirpinkite, išspauskite česnaką ir pagardinkite žalumynais bei prieskoniais.

  • Iškepusius blynelius patiekite su sviesto užpilu.

PASTABOS

Jei norsi sotesnių blynelių, į cukinijų masę galite įmaišyti šoninės gabalėlių, morkų arba saldžiųjų bulvių.

*Mažai angliavandenių turinčios mitybos receptas (NE KETO).

MAISTINĖ VERTĖ

1 Porcija: 92 kcal.
Angliavandeniai: 10g.
Baltymai: 5g.
Riebalai: 4g.
Pirkinių krepšelis
Į viršų