Cukinijų blynai

Porcija vienam asmeniui
INGREDIENTAI
- 1 didelės cukinijos
- 60 g avinžirnių miltų geriausiai užmerkti miltus iš anksto
- 1 kiaušinio
- 1—3 v. š. vandens
- 2 skiltelių česnako
- 1 a. š. lydyto sviesto
- riebalų kepimui
- mėgstamų prieskonių, žalumynų
GAMINIMO EIGA
- Sutarkuokite ir gerai nusunkite cukiniją. Sumaišykite su kiaušiniais, miltais, vandeniu ir prieskoniais. Išspauskite vieną skiltelę česnako.
- Tešla turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei trūksta tirštumo, įdėkite dar miltų.
- Blynelius kepkite įkaitintuose riebaluose po 2—3 minutes kiekvieną pusę.
- Lydytą sviestą ištirpinkite, išspauskite česnaką ir pagardinkite žalumynais bei prieskoniais.
- Iškepusius blynelius patiekite su sviesto užpilu.
PASTABOS
Jei norsi sotesnių blynelių, į cukinijų masę galite įmaišyti šoninės gabalėlių, morkų arba saldžiųjų bulvių.*Mažai angliavandenių turinčios mitybos receptas (NE KETO).
MAISTINĖ VERTĖ
1 Porcija: 92 kcal.
Angliavandeniai: 10g.
Baltymai: 5g.
Riebalai: 4g.