Kiaulieos Šonkauliai

Kiaulienos šonkauliai

Porcija 2 asmenims

INGREDIENTAI

  • 650 g kiaulienos šonkaulių
  • 30 ml Dižono garstyčių
  • 1 v. š. obuolių sidro acto
  • 2 a. š. maltos saldžiosios paprikos
  • ¼ a. š. maltos aitriosios paprikos
  • ¾ a. š. česnakų granulių
  • 1 a. š. kmynų
  • 1 a. š. svogūnų granulių
  • ¾ a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 v. š. druskos

GAMINIMO EIGA
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

  • Sumaišykite garstyčias, actą ir visus sausus prieskonius. Šiuo mišiniu rūpestingai ištrinkite šonkaulius.

  • Suvyniokite šonkauliukus į foliją.

  • Taip paruoštą ir į foliją įvyniotą mėsą dėkite į orkaitę ant grotelių. Kepkite apie 1 valandą.

  • Praėjus kepimo laikui, šonkauliukus iš folijos išvyniokite, sudėkite atgal ant grotelių į orkaitę ir kepkite dar 10—15 minučių.

PASTABOS

Šis marinatas bet kokią mėsą pavers sultinga ir minkšta. Prieskonių kiekius ir pačius prieskonius rinkitės pagal skonį. Jei turite laiko, šonkaulius prieš kepant pamarinuokite bent 2 valandas.

MAISTINĖ VERTĖ

1 Porcija: 1090 kcal.
Baltymai: 50g.
Riebalai: 100g.
Pirkinių krepšelis
Į viršų