Sūrio Apkepas

Sūrio Apkepas

Porcija vienam asmeniui

INGREDIENTAI

  • 200 g čederio
  • 12 kiaušinių
  • 100 g minkšto kreminio sūrio (maskarponės, „Philadelphia“ ar kt.)
  • 150 g sviesto
  • druskos, pipirų

GAMINIMO EIGA
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.
  • Čederį sutarkuokite. Pusę jo kiekio suberkite į kepimo indą (geriausiai — apvalų su nusegamais kraštais).

  • Kiaušinius ir kreminį sūrį gerai suplakite elektriniu trintuvu. Pagardinkite prieskoniais.

  • Į sūrio ir kiaušinių masę, maišant, supilkite ištirpintą, bet jau atvėsusį sviestą.

  • Gautą masę pilkite ant sūrio sluoksnio kepimo formoje.
  • Viršų užbarstykite likusiu sutarkuotu čederiu.

  • Kepkite orkaitėje apie 45 minutes.
  • Prieš patiekdami, bent kelias minutes leiskite apkepui atvėsti.

PASTABOS

Šį apkepą šaldytuve galite laikyti net iki savaitės. Jį galima laikyti ir šaldiklyje, todėl, išsikepę šio apkepo, visada „po ranka“ turėsite gardžius pusryčius.

MAISTINĖ VERTĖ

1 Porcija: 506 kcal.
Angliavandeniai: 1g.
Baltymai: 19g.
Riebalai: 47g.
Pirkinių krepšelis
Į viršų